ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Τριήμερη εκδρομή διοργαγώνει ο Ναός του Αγίου Ταξιάρχη στη Χαλκίδα

Τριήμερη Εκδρομή σε Έδεσσα, Καιμακτασλάν και Παναγία Σουμελά διοργανώνει ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας
Ιερός Ναός Παμμέγιστων Ταξιαρχών Χαλκίδας
Ιερός Ναός Παμμέγιστων Ταξιαρχών Χαλκίδας
Ημέρα 1η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  Χαλκίδα – Έδεσσα -  Λουτρά Πόζαρ

Συγκέντρωση το πρωί την επιθυμητή ώρα και επιθυμητό τόπο, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση. Η πρώτη μας στάση για καφέ και ξεκούραση στην περιοχή της Λαμίας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επόμενο στόχο και επίσκεψή μας για σήμερα, την πανέμορφη Έδεσσα χτισμένη μεταξύ Βόρα και Βερμίου, ψηλά σε έναν πέτρινο εξώστη.  

Οι καταρράκτες της Έδεσσας, μοναδικοί στην Ελλάδα αποτελούν το πιο εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Δεξιά οι ‘’Μικροί καταρράκτες’’, που διασχίζουν και κοσμούν το ομώνυμο πάρκο στο κέντρο της πόλης, κάτω ο μεγάλος καταρράκτης ‘’Κάρανος’’ με το νερό να πέφτει από τα 70 m. Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο νερού όπου θα δούμε νερόμυλους, βοτανικό κήπο, ενυδρείο, σπήλαιο κλπ. Χρόνος παραμονής μας στην υπέροχη αυτή πόλη για γεύμα (ατομικά έξοδα). Συνεχίζουμε για το Λουτράκι Αριδαίας και τα Λουτρά Πόζαρ, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Τρίτη 14 Φεβρουαρίου Λουτρά Πόζαρ – Καιμακτσαλάν – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος.

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα εξορμήσουμε στα ξακουστά λουτρά, κοντά στο ξενοδοχείο μας στους πρόποδες του όρους Καιμακτσαλάν, στις όχθες του θερμοποτάμου που διασχίζει την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για όσους επιθυμούν ώστε να γευθούν τις ευεργετικές θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που προσφέρουν τα ιαματικά και θερμά νερά με την σταθερή θερμοκρασία των 37ο. Συνεχίζουμε την ημέρα μας με την επίσκεψή μας στο παραδοσιακό διατηρητέο χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, χτισμένο σε 1200 m υψόμετρο στους πρόποδες του όρους Βόρας πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν. Τα γραφικά πέτρινα σοκάκια του χωριού ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές ενώ ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, είναι η εκκλησία της Αναλήψεως που χτίστηκε στα τέλη του 1700. Παραμονή να περπατήσετε και να ανακαλύψετε το πανέμορφο αυτό χωριό και να ψωνίσετε από τα παραδοσιακά ντόπια προϊόντα. Το βράδυ σας διασκέδαση στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική για φαγητό χορό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.


Ημέρα 3η Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά (Βέροια) – Παναγία Σουμελά – Χαλκίδα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την Βέροια όπου εδώ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Της Παναγίας Δοβρά του 12ου αιώνα στις ανατολικές πλαγιές του Βερμίου. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την Καστανιά Ημαθίας, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική  Μονή της Παναγίας Σουμελάς στην καταπράσινη περιοχή του Βερμίου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τους Ποντίους απ΄όπου και έφεραν την Θαυματουργή εικόνα. Χρόνος παραμονής μας για προσκύνημα, ψωνίστε από τα υπαίθρια μαγαζάκια τα αναμνηστικά σας και τα δώρα, απολαύστε την υπέροχη φύση και καθαρό αέρα του Βερμίου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική περιοχή του Δίον όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα (ατομικά έξοδα). Αναχώρηση για Χαλκίδα με ενδιάμεσες για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πόλη μας αργά το βράδυ γεμάτοι όμορφες εικόνες που μας χάρισε η εκδρομή μας. 
          
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 45 €

ΤΗΛ.: 22210-37854 

πηγήwww.eviaportal.gr