ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Σύλληψη 18 ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



 Μέρος των κατασχεθέντων
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:


Αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφέντα, ο οποίος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (130) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (750) γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Δύο Έλληνες στη Χαλκίδα και στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο Έλληνες στη Λαμία και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

• σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

• σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και

• στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Αλλοδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, Έλληνας στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.